10 Mart 2015 Salı

KONTROLÜMDE OLAN NE VAR?



Dünyanın size nasıl davranacağını kontrol edemezsiniz. Bu kontrolünüz dışındadır. Bunu kontrol etmeye çalışmak da karada kürek çekip kayığın okyanusa açılmasını beklemek gibidir. Oysa tüm bunlar geride dursun seçebileceğimiz şeyler vardır. O da bizim dünyaya ve en önemlisi kendimize dair neler hissedeceğimizdir...

Yaşam dinamiklerle doludur. Bir anda yakın arkadaşınızın 'seni seviyorum' demesiyle mutlu olabilip, yarım saat sonra kendinizi çılgın bir trafikte bulabilirsiniz. Yaşamın trafiğini değiştiremeyebilirsiniz ancak NE HİSSEDECEĞİNİZİ SEÇEBİLİRSİNİZ, tıpkı beğenmediğiniz bir kanalı kumandanın bir düğmesiyle değiştirmek gibi. Bu insan varoluşunun en önemli zenginliğidir. 

Seçebilmek...

Eğer seçtikleriniz hoşunuza gitmiyorsa, size iyi hissettiren şeyleri seçin. Eğer kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacak hisleri en son çocukluğunuzda bıraktığınızı düşünüyorsanız, profesyonel bir yardım almanın tam zamanı demektir. Profesyonel bir yardım büyük sıçramaları yaratabilir. Hayal edin, bir anda dişinizi ağrıdığını farkediyorsunuz, öyle bir ağrı ki adeta beyniniz zonkluyor, sanki kafanızda birileri davul çalıyor ne yapardınız? Ya da düşünün bir anda burnunuz kanıyor ve bir türlü dinmek bilmiyor ne yaparsınız? Ben olsam hiç vakit kaybetmeden doktora giderim. 

Peki duygularımız kanadığında, incindiğinde, kırıldığında ne yapıyoruz? 

Meltem Karataş

Yetenek ve Kariyer Uzmanı, Terapist

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder